fbpx

7 KRISTALOV, KI SO PRIMERNI TUDI ZA OTROKE

Kristali so za otroke učinkovit in zelo preprost način za pomoč pri premagovanju ovir. Izjemno jih privlačijo, tako njihova energija, kot tudi barva in oblika.

Otroci zelo lahkotno izkusijo subtilne energije in to jim pomaga razumeti in predelati svet iz prizemljene perspektive.

Kristali so popolnoma holističen in neinvaziven pristop, ki temelji na vibracijski energiji. To pomeni, da obravnavajo telo kot celoto, energijski sistem, um, telo in duha. Delujejo na predpostavki, da vsi vibriramo na določeni frekvenci in ko telo ni v ravnovesju (tako fizično kot tudi energijsko), postane tudi ta frekvenca v neravnovesju.

Ker gre za sistem, ki temelji na energiji, lahko iz tega razloga različni kristali odblokirajo in ponovno uravnovesijo otrokovo energijo tam, kjer je v telesu najbolj potrebna.

 

Kristali kot taki so zelo dobrodošli tudi pri otrocih z razvojnimi težavami, pri različnih vedenjskih stanjih ali pri težavah z anksioznostjo in stresom.

Sama sem kot oseba z dolgoletnimi izkušnjami dela s predšolskimi otroki spoznala, da jih je nujno potrebno naučiti na kakšen način lahko lajšajo stres. Ja, veliko ga je med njimi. Vedno več.
Stres za otroke je lahko že v obliki domačih nalog, pritiska vrstnikov, tesnobe, strahu ali pa zgolj zaradi splošnega občutka utrujenosti zaradi pomanjkanja spanja.

Zaradi nežnega pristopa k zdravljenju, postanejo tako kristali lahko zelo učinkovita metoda za podporo otrokovemu čustvenemu počutju.

 

V nadaljevanju delim 7 kristalov, ki so primerni za otroke. 

V resnici pa jih je še veliko, veliko več.

 

MLEČNA KAMENA STRELA je kristal začetkov in svežine ter hkrati velika podpora otrokom v razvoju. 

 

AMETIST je pomirjujoč kristal, ki otrokom pomaga bolje spati, hkrati pa preprečuje nočne more. Kristal lahko položite pod njihovo blazino ali ob posteljo.

 

ROŽEVEC je kristal, ki bi ga enostavno moral imeti vsak otrok. Njegova energija je nežna in ljubeča. Otrokom pomaga premagati bolečino in pomiriti njihova čustva. Prav tako je dovolj nežen, da ga imajo lahko vedno ob sebi.

 

AVENTURIN je znan kot kristal sreče, zato je popoln za otroke vedno, ko v šoli pišejo teste ali so vprašani. Deluje zelo spodbudno. Prav tako je kristal vodstva, ki je odličen za sramežljive otroke, saj jim pomaga pokazati njihove vodstvene sposobnosti.

 

KAMENA STRELA S TURMALINOM je glavni zdravilec in zaščitnik, ki je obvezen v vsaki otroški zbirki. Spodbuja čustveno jasnost in ljubezen do samega sebe. Gre za vsestranski kristal in je lahko uporaben v številnih situacijah.

 

KARNEOL jim pomaga pri koncentraciji in samozavesti. Odličen je za spodbujanje ustvarjalnosti. V veliko podporo je pri zaupanju samemu sebi in svojim zaznavam.

 

CITRIN je kristal sonca, ki dviguje samozavest in pomaga pri pomnjenju. Otroku je v pomoč pri kontroliranju vzkipljivih čustev, obenem pa ustvari občutek udobja.

 

Odlična dejavnost za otroke je tudi čiščenje oziroma polnjenje kristalov. Na ta način se z njimi uglasijo.

V kolikor ne veste, kako bi se tega lotili, si lahko o različnih načinih čiščenja kristalov pogledate v blog zapisu tukaj: 10 strategij čiščenja kristalov.

 

Ne pozabimo. Svet kristalov je čudovit način za otroke, da raziskujejo lepoto narave, njene procese in energije. Pomagajmo jim, da so del tega.

 

Morda vas bo zanimalo tudi ...