fbpx

Splošni pogoji poslovanja

Stran www.mefirst.si in vse objavljene vsebine na tej strani so avtorsko delo Vanje Mihelič, v kolikor ni to drugače navedeno.

1. SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta www.mefirst.si so sestavljeni v skladu z  Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot- UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) ter Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP).

S pogoji poslovanja vam skušamo olajšati nakup in povečati vaše zadovoljstvo ob uporabi izdelkov. 

Spletno stran upravlja:

MeFirst, Vanja Mihelič s.p.
Kot pri Ribnici 2a
1310 Ribnica
Matična številka: 8890323000
Davčna številka: 46625992

Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti kupcev pri naročanju izdelkov, ki so na voljo na spletni strani www.mefirst.si.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaja naročila v naročniški sistem).

S plačilom se mu zagotavlja, da izdelek ali storitev prejme.

Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko (besedila, slike, filmi, zvoki itd.) je zaščitena z avtorskimi pravicami. Vsebine spletne strani se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje, razen če ponudnik predhodno pisno in izrecno dovoli drugače. V primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

Z uporabo spletne strani www.mefirst.si uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev.

2. CENE IN NAČIN PLAČILA

Vse cene so zapisane v EUR (eurih). Cena vključuje davek na dodano vrednost (22 % DDV). Cene artiklov ne vključujejo stroškov dostave oziroma poštnine.

Obstoječe cene veljajo v času oddaje naročila in v primeru plačila, ne glede na morebitna kasnejša znižanja.

Ponudnik sta omogočeni dve vrsti plačila. Plačilo po predračunu na TRR in plačilo s kreditno kartico.

Kupec prejme za naročilo račun preko e-mail sporočila.

3. PRITOŽBE

Kakršnekoli pritožbe je možno sporočiti na elektronski naslov vanja@mefirst.si ali pisno na naslov podjetja. Ponudnik se v obeh primerih zavezuje, da se bo najkasneje v 8-ih dneh na pritožbo odzval.

4. SPLETNA TRGOVINA

 • Uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave: mefirst.si
 • Zapisani splošni pogoji so sestavni del razmerja med ponudnikom in kupcem.
 • Z registracijo na spletni strani ali z naročilom preko spletne trgovine, uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje.
 • Za nakup v spletni trgovini uporabnik ne potrebuje registracije.
 • Informacije, ki jih najdete v spletni trgovini (opis izdelkov, fotografije), so okvirne.
 • Pridružujemo si pravice do manjših sprememb, brez obveznosti obveščanja uporabnika.
 • Ponudbe na strani so količinsko in časovno omejene.
 • Količine objavljenih zalog na spletni strani so informativne in se lahko spremenijo brez obvestila.

5. PRAVICA INTELEKTUALNE LASTNINE

Ponudnik ima vse potrebne pravice za izdelke (znamke), ki se nahajajo na njegovi spletni strani. Znamke, ki se nahajajo na spletni strani, so zaščitene v skladu z  nacionalno in mednarodno zakonodajo. Z objavo znamk in omogočanjem uporabe spletne strani se ponudnik ne odpoveduje pravicam, ki izhajajo iz znamk. V primeru zlorabe znamk, uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, je z zapisom zaščitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic je ponudnik (spletna trgovina www.mefirst.si).

6. SLIKE IZDELKOV

 Želimo si, da bi bile slike izdelkov kar se da ustrezne. V primeru morebitnih razlik zaradi različnih kotov svetlobe pri slikanju, ponudnik zagotavlja, da lastnost izdelka ostaja enaka.

Dopuščamo tudi možnost za nepravilnost podatkov ter slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala. Dekorativni material pri slikah ni vključen v ceno, razen, če je drugače navedeno. V primeru napak vam bomo omogočili odstop od pogodbe na naše stroške.

7. SHRANJEVANJE NAROČILA OZ. POGODBE

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja na sedežu MeFirst Vanja Mihelič s.p., Kot pri Ribnici 2a, 1310 Ribnica. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov vanja@mefirst.si.
 

 8. DOBAVNI ROK

Za izdelke na zalogi je dobava blaga do 7 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali po telefonu.

9. NARAVA TRANSAKCIJE

Z oddajo naročila preko strani se strinjate, da ste FIZIČNA oseba in da kupujete izdelke za lastno uporabo. Obenem se uporabnik zaveda in strinja, da gre za naročilo z nakupom. Pravne osebe nas lahko kontaktirajo preko e-mail naslova vanja@mefirst.si. 

O vseh podatkih o vašem spletnem naročilu boste obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate na vanja@mefirst.si.

10. PREKLIC NAROČILA

Ko uporabnik odda naročilo, prejme elektronsko pošto o potrditvi prejema naročila. Uporabnik ima pravico naročilo preklicati, preden prejme elektronsko obvestilo ponudnika, da je bila pošiljka odposlana ali naročena k dobavitelju blagovne znamke. Za preklic naročila pošlje uporabnik ponudniku elektronsko sporočilo. Zahteva za preklic mora vsebovati ime in priimek uporabnika, naslov, številko naročila in datum naročila, v zadevi (e- pošta), mora biti napisano: PREKLIC NAROČILA in ŠTEVILKA NAROČILA, katera je zapisana v glavi potrditve naročila, ki jo dobite na vaš spletni naslov takoj po potrditvi/oddaji naročila.

11. ODSTOP OD POGODBE, MENJAVA IN VRAČILO IZDELKOV

V primeru odstopa od pogodbe mora podjetje  v 14 dneh po prejemu blaga vrniti vsa prejeta plačila, ki so bili potrošniku zaračunani ob sklenitvi pogodbe (oddaji naročila). Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik. Vračila se ne vračajo gotovinsko.

Izdelek, katerega želite vrniti ali zamenjati, mora biti :

 • neuporabljen
 • čist
 • nepoškodovan
 • s pritrjenimi etiketami in v originalni nepoškodovani embalaži.

Izdelke, ki so prodani v originalni embalaži, je potrebno vračati v originalni embalaži z originalnimi etiketami.

Izdelke, ki so kupljeni v akcijah, ni mogoče vrniti. Za njih reklamacija ni možna.

Če ste izdelek že začeli uporabljati, odstop od pogodbe in vračilo izdelka ni več mogoče.

Priporočamo, da previdno odprete embalažo in jo obdržite v nespremenjenem stanju, na izdelku pa obdržite pritrjene etikete, dokler niste prepričani, da je izdelek ustrezen. 

V zvezi povpraševanja po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na elektronski naslov: vanja@mefirst.si

Izdelek, ki vam ne ustreza pošljete na naslov: MeFirst Vanja Mihelič s.p., Kot pri Ribnici 2a, 1310 Ribnica

Izdelku priložite kopijo originalnega računa in nanj napišite številko vašega transakcijskega računa, na katerega vam bomo najkasneje v roku 14 dni po odstopu za ta izdelek nakazali vsa prejeta plačila, ki so bila potrošniku zaračunana ob sklenitvi pogodbe (oddaji naročila). Vračilo kupnine v gotovini ni mogoče.

Pri vračilih izdelkov, plačanih z kreditno kartico, vrnemo kupnino za vrnjen izdelek na kreditno kartico. Pri vračilih izdelkov, ki so bili plačani po povzetju ali nakazilom na račun, vrnemo kupnino na vaš transakcijski račun.

Stroške povezane z vračilom ali zamenjavo blaga nosi uporabnik. Uporabnik mora izdelke vrniti nepoškodovane.

V kolikor kupec ne prevzame naročenih izdelkov se ne šteje kot odstop od pogodbe, temveč kot kršitev pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem.

12. IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik ne zagotavlja točnosti ter pravilnosti vsebine, ki je objavljena na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljene vsebine.

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne izgube, škode ali stroškov (škoda), ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja delovanja spletne trgovine.

MeFirst Vanja Mihelič s.p. se zavzema za skladnost in ažurnost objavljenih podatkov. Kljub temu se lahko zaloga in cene spremenijo hitro in podatki niso pravočasno popravljeni. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

13. OCENE, MNENJA IN PRIPOROČILA

 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in hkrati dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih.
 • MeFirst Vanja Mihelič s.p. ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v MeFirst poslovnem interesu , vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice časovno neomejeno prenaša na MeFirst Vanja Mihelič s.p.

14. PIŠKOTKI 

– Pravna podlaga : spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah ( Uradni list št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

 • Kaj so piškotki? Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.
 • Zakaj se uporabljajo? Piškotki služijo prilagajanju spletnih vsebin po uporabnikovih željah in optimizaciji uporabe spletne strani. Služijo tudi pri pripravi anonimnih statističnih podatkov, ki nam pomagajo razumeti uporabnikovo uporabo spletne strani in pripomorejo k izboljšavi vsebine spletne strani brez osebnega izpostavljanja uporabnika.
 • Shranjevanje piškotkov: piškotki se lahko shranijo različno dolgo.
 • Začasni ali sejni piškotki na vaši napravi ostanejo do odjave iz spletnega brskalnika, nato se izbrišejo.
 • Trajni ali shranjeni piškotki na vaši napravi ostanejo tekom celotnega časovnega intervala, ki je določen v parametrih piškotka, ali dokler je uporabnik lastnoročno ne izbriše.
 • Vrste piškotkov: nujno potrebni piškotki (ti omogočajo uporabo nujnih komponent za pravilno delovanje spletne strani), izvedbeni piškotki (ti piškotki zbirajo podatke o načinu o načinu uporabe spletne  z namenom izboljšanja delovanja spletne strani. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi omogočile identifikacijo uporabnika), funkcionalni piškotki (ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše izbrane možnosti (vaše uporabniško ime, regijo) in uporabniku zagotavljajo naprednejše in bolj personalizirane funkcije (ti piškotki omogočajo sledenje vaši dejavnosti na spletni strani), ciljni in oglasni piškotki (te piškotke najpogosteje uporabljajo tretje strani (oglaševalska in družabna omrežja) z namenom prikazovanja ciljnih oglasov in merjenja učinkovitosti oglasov).
 • Upravljanje piškotkov: piškotke lahko nadzirate in upravljate v nastavitvah spletnega brskalniki, ki ga uporabljate. Uporabnik se sam odloči ali dovoli shranjevanje piškotkov na svojem računalniku, piškotke pa lahko kadarkoli odstrani, če so piškotki omogočeni. Za navodila, kako upravljati piškotke, se obrnite na navodila vašega brskalnika.

15. PRAVICA DO OBVEŠČENOSTI

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na naše predstavnike varovanja zasebnosti .

MeFirst Vanja Mihelič s.p., Kot pri Ribnici 2a, 1310 Ribnica

E-mail : vanja@mefirst.si

Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom spletne strani www.mefirst.si.

16. PRAVICA DO ZASEBNOSTI

MeFirst Vanja Mihelič s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupcev. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, lastne raziskave in ostalo potrebno komunikacijo.

17. VAROVANJE PODATKOV

Spletna stran osebne podatke uporabnikov obdeluje na podlagi zakona in/ali na podlagi prostovoljne privolitve uporabnika.

18. PRITOŽBE IN SPORI

MeFirst Vanja Mihelič s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.  Trudi se izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže preko telefona ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova vanja@mefirst.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. MeFirst Vanja Mihelič s.p. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si MeFirst Vanja Mihelič s.p. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Sloveniji.

19. IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Podjetje MeFirst Vanja Mihelič s.p. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Za morebitno reševanje sporov se lahko obrnete tudi na platformo za spletno reševanje sporov. Platformo SPRS najdete na povezavi: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Neveljavnost kateregakoli splošnega pogoja ne povzroča neveljavnosti drugih pogojev.

Splošni pogoji pričnejo veljati z dnem: 19.9.2022

 

MeFirst, Vanja Mihelič s.p.